Doplněk stravy

Kdy brát zinek, pro koho je vhodný a jaké jsou zdroje zinku?

Zinek je jednou ze základních živin, které můžeme čerpat jak z potravy, tak ho tělu dodávat formou doplňků stravy. Víte ale, kdy brát zinek a jaké má jeho užívání benefity?

Kdy brát zinek, pro koho je vhodný a jaké jsou zdroje zinku?

Zinek má na starosti důležité procesy v těle

A je jich celá řada. Podle množství, které přijmete, dokáže podpořit imunitu, postarat se o kvalitu vlasů, kůže a nehtů, přispívá k udržení normálního stavu kostí a především k udržení správné hladiny testosteronu v krvi. 

Zinek tedy potřebují jak muži, tak ženy. Každý na něm ocení něco jiného a určitě je dobré na jeho příjem pamatovat. 

Dalo by se říct, že to, kdy brát zinek, záleží na tom, zda máme v uvedených oblastech nějaké potíže. Bohužel to sami doma nemusíme poznat, protože např. třepící se nehty mohou mít řadu jiných příčin, než je nedostatek zinku. Obecně však platí, že populace má zinku málo a v rozumné míře se vyplatí užívat každému. Víte, jak se projevuje nedostatek zinku a zda byste to na sobě poznali? Bohužel jeho hodnoty spolehlivě odhalí pouze krevní testy. Existují však projevy nedostatku zinku, které vám dají najevo, že je dobré zpozornět.

Mužům prospěje na plodnost i prostatu

Zinek je zásadní živina pro mužské zdraví. A protože prostata souvisí jak s pohlavním životem, tak s močovými cestami, oceníme účinky zinku dvojnásob. Je potřebný pro udržení hladiny hormonu testosteronu, pro tvorbu semene a obojí má souvislost se schopností rozmnožování. Muži potřebují zinku o něco víc než ženy a s přibývajícím věkem přichází čas, kdy brát zinek vážně. Pánové by ho měli začít doplňovat, aby se udrželi v dobré kondici.


Kromě zmíněného má zinek pozitivní vliv na prostatu.  Ta produkuje prostatický sekret, který zajišťuje výživu a pohyblivost spermií.

Kdy brát zinek, pro koho je vhodný a jaké jsou zdroje zinku? - ilustrační obrázek

Jak si pochutnat na zinku?

V čem je zinek? Radost budou mít milovníci masa. Zdroje zinku jsou hlavně v červeném mase, vnitřnostech, o něco méně pak v drůbežím mase. Najdeme ho i v luštěninách a celozrnných obilovinách. Zajímavý zdroj zinku jsou pak nejrůznější ořechy a semínka, kterým vévodí dýňová semena. Pozor – těch nedokážeme sníst každý den tolik, abychom pokryli doporučenou denní dávku zinku. Jak na to? Zaměřte se na to, co obsahuje zinek a k tomu se poohlédněte o kvalitním doplňku stravy se zinkem a jinými živinami.


Zinek je snadné doplňovat i výživovými doplňky. Ať už samostatně, nebo společně s dalšími minerály a vitamíny. Takové produkty se vyplatí v případě, že chceme zabít více much jednou ranou. Produkty se zinkem mohou zajistit jeho optimální hladinu a zároveň pomoci zabojovat s únavou či přinést dávku energie. Vedle zinku doporučujeme mrknout také na selen. Jaké mají zinek a selen účinky na mužské zdraví? Je to podpora rozmnožovacích schopností, péče o prostatu i podíl na normální tvorbě spermií. V minulosti jsme se tomuto tématu již věnovali - přečtěte si, jak podpořit mužské zdraví. Pro řadu mužů je klíčová otázka jak získat testosteron. I s tím zinek pomůže, jelikož podporuje jeho tvorbu v organismu. Zaměřte se na to především v době přechodu.


Kdy brát zinek? Ve chvíli, kdy se blíží andropauza.

Mužský přechod, neboli andropauza, se podobá menopauze. Dochází při něm k hormonální bouři, což se projeví nejrůznějšími směry. Od únavy a vyčerpání až k psychickému vypětí. Muž to může poznat i na svém těle - vlivem hormonů se hůře buduje svalová hmota, naopak se snáze ukládá tuk. Všimnout si můžete i jiné kvality vlasů. Zjistěte tedy, jaká je doporučená denní dávka zinku a udělejte další krok k podpoře svého zdraví!




 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se