Doplněk stravy

V čem je zinek? Bohatým zdrojem jsou ústřice i luštěniny

Dostatek zinku potřebuje každý z nás. Víte proč? A víte, v čem je zinek? Odpovědi se dozvíte v následujících řádcích.

V čem je zinek? Bohatým zdrojem jsou ústřice i luštěniny

Na co je dobrý zinek? Hodí se na imunitu i pro mužské zdraví

Zinek patří mezi ty nejzákladnější živiny, které je dobré doplňovat. Podílí se na podpoře imunity, má vliv na kvalitu kůže, vlasů a nehtů. Ještě víc je důležitý pro muže, jelikož podporuje normální tvorbu spermií a pečuje o prostatu. Dále má zinek za úkol normální funkci svalové soustavy a podílí se na syntéze bílkovin. 

Proč doplňovat zinek? 

Jednak běžný český jídelníček obsahuje málo potraviny bohaté na zinek, za druhé jsou i samotné potraviny na zinek chudé. Může za to kvalita půdy, ve které se pěstují rostliny, které následně slouží jako krmivo pro zvířata. Uvádí se, že před pár desítkami let byla půda mnohem bohatější za minerály, než je dnes. 

Málokdo také poctivě zařazuje do jídelníčku potraviny bohaté na zinek. Nejsme zkrátka zvyklí jíst několikrát týdně luštěniny, celozrnné obiloviny nebo třeba pohanku. Je nejvyšší čas se to naučit!

V čem je zinek? Bohatým zdrojem jsou ústřice i luštěniny - ilustrační obrázek

Víte, v čem je zinek? 

Opravdu velký zdroj zinku jsou ústřice. Je nám jasné, že ty se na vašem talíři nejspíš nikdy nenacházejí. Co je ale velmi dostupné, jsou třeba dýňová semínka. Kromě nich obsahují zinek třeba vlašské ořechy. Vlastně je dobré jíst oříšky a semínka obecně. 

Ještě lepší vstřebatelnost v našem organismu mají zdroje zinku živočišného původu. Těmi jsou především červené druhy masa, potažmo vnitřnosti. 

Doplnit zinek tedy není nic složitého, budete ale muset strávit nějaký čas v kuchyni a dobře si naplánovat nákupní seznam. Pestrost jídelníčku je ale důležitá i kvůli dalším minerálům a vitamínům, proto se tato investice času vrátí na vašem zdraví.

Zinek lze snadno užívat i v tabletách. Zde určitě doporučujeme kombinaci např. se selenem a vitamínem B. Díky tomu uděláte pro své mužské zdraví maximum!

 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se