Doplněk stravy

Jaká je doporučená denní dávka zinku a proč byste ho měli doplňovat?

Zinek je zvlášť důležitý minerál pro mužské zdraví. Přečtěte si, v čem nám prospívá, jak ho doplňovat, a jaká je doporučená denní dávka zinku.

Jaká je doporučená denní dávka zinku a proč byste ho měli doplňovat?

Co si zapamatovat:

  • zinek je dobré doplňovat denně
  • zaměřit by se na něj měli muži každého věku
  • důležitý je zejména pro tvorbu testosteronu

Zinek pomáhá udržovat normální hladinu testosteronu v krvi

Pánové, pokud byste se měli zaměřit na dostatečný příjem jediné živiny, bude to právě zinek. Zinek je pro muže jedním z nejdůležitějších minerálů, a to jak v čase dospívání, ve středním věku, tak ve stáří. Tvorba testosteronu totiž ovlivňuje celkové zdraví. Jeho nedostatek může vést k únavě a vyčerpání, fyzickému i duševnímu. Zkrátka, muž se necítí úplně ve formě. Zinek tvorbě testosteronu pomáhá. Denní dávka zinku pro muže je ideální v rozmezí 15-20 mg. 

Zinek pomáhá tvorbě testosteronu

Zinek jako prvek pro krásu

Se zinkem jste se nejspíš už také setkali coby s živinou pro vlasy, pokožku a nehty. Bývá součástí produktů pro krásu i hojivých mastí a krémů. Pokud potřebujete řešit i něco v tomto ohledu, doporučujeme jednoznačně vnitřní užívání zinku. Vyživuje vlasy a kůži zevnitř, zatímco masti působí spíše povrchově. Jako doplňující péče jsou však výborné. 

Zdroje zinku v potravinách

Pro začátek spíš perlička: nejvíc zinku obsahují ústřice. Je pochopitelné, že ty se v běžném jídelníčku neobjevují. Proto sáhněte po hovězím mase a vnitřnostech, které jsou na zinek také bohaté. Z rostlinných zdrojů jsou to pak dýňová semínka, kešu oříšky, fazole, ovesné vločky, nebo třeba dýňový olej. Lepší vstřebatelnost mají živočišné zdroje zinku. 

Potraviny bohaté na zinek

Jak doplňovat zinek pomocí výživových doplňků?

Hledáte-li něco pro utužení celkového zdraví a imunity, vyplatí se užívat produkt se širším složením. Mužskému zdraví prospívá kromě zinku i hořčík, vitamín D, vitamín B, ale i rostlinné výtažky. Ženšen je úžasný životabudič. Takový produkt o vás pečuje velice komplexně. 

Pokud se rozhodnete užívat zinek samostatně, vyberte formu v chelátové vazbě. Doporučujeme dodržovat dávkování předepsané na obalu, protože jednotlivé produkty mívají různou koncentraci. Denní dávka zinku, která je oficiálně stanovená zdravotními úřady, je 15-25 mg. 

 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se