Doplněk stravy

Jak získat testosteron? Jeho tvorbu podpoří zinek

Úbytek testosteronu mnoho mužů pozná na své náladě i tělesné schránce. I když jde o přirozenou známku stárnutí, málokdo se s tím smíří. Přečtěte si, jak získat testosteron a podpořit jeho tvorbu:

Jak získat testosteron? Jeho tvorbu podpoří zinek

Víte, co všechno ovlivňuje testosteron? 

Testosteron je mužský pohlavní hormon, nicméně určité množství mají v těle i ženy. Nejvyšší hladina testosteronu je u mužů během puberty. Ovlivňuje tvorbu spermií a jednoduše řešeno i typicky mužský vzhled – množství svalové hmoty, ukládání podkožního tuku, ale i povahové rysy jako je soutěživost nebo vůdčí schopnost. 

S věkem hladina testosteronu přirozeně klesá. Příroda předpokládá, že muž už splnil svou biologickou funkci. Nepočítá však s tím, že lidský život se od pravěku velice změnil. Muži dnes ve třiceti letech rodinu teprve zakládají, mají před sebou mnoho let v práci a čeká je pravděpodobně i zajištění vlastního bydlení. Vyčerpání a ztráta kondice se tedy opravdu nehodí!

Úbytek testosteronu často znamená úbytek sil

A to jak fyzických, tak duševních. Na druhé misce vah pak stojí nároky společnosti a rodiny, které muž musí plnit. Nabízí se otázka, jak získat testosteron, abychom tuto součást stárnutí zvládli překonat? 

Jak získat testosteron? - ilustrační obrázek

Bylo by až příliš jednoduché sehnat si testosteron v tabletách a jednoduše si doplnit jeho hladinu. Pokud byste snad na takový produkt narazili, rychle od něj utíkejte pryč! Nemůže být ani zdravý, ani bezpečný. Svépomocí však můžeme podpořit tvorbu testosteronu – velký vliv má kvalitní spánek, protože právě během něj se tvoří nejvíc tohoto hormonu. A pak je tu ještě zinek: minerál pro celkové mužské zdraví.

Zinek se podílí na udržení hladiny testosteronu

Navíc přispívá k normální plodnosti a k udržení rozmnožovacích schopností. Věděli jste, že spousta lidí má zinku málo? Je to dané tím, že potraviny bohaté na zinek se v jídelníčku objevují málo. Zinek samozřejmě potřebují i ženy. O něco důležitější je přece jen pro muže – podporuje totiž i zdraví prostaty a podílí se na metabolismu cukrů, tuků a bílkovin. Oceníte i jeho vliv na stav kostí a svalů. 

Velké množství zinku najdeme např. v ústřicích. Dále jsou to nejrůznější ořechy, semínka a luštěniny. Problémem je, že když už tyto potraviny do jídelníčku zařadíme, je jich jen malé množství a určitě se tam neobjeví každý den.

Proto doporučujeme zinek doplňovat formou doplňků stravy. Pokud byste měli užívat jediný minerál pro podporu mužského zdraví, je to právě zinek!

Zinek je vynikající v kombinaci s rostlinnými výtažky, které pomáhají bojovat s příznaky nedostatku testosteronu. S únavou zatočí ženšen. Vynikající jsou také vitamíny skupiny B. Hledejte produkt, který je obsahuje všechny, a máte vyhráno!

 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se