Doplněk stravy

Jak doplnit testosteron u muže? Zaměřte se na jeho přirozenou tvorbu.

Pokud hledáte možnost, jak doplnit testosteron u muže třeba pomocí pilulek, tak příliš úspěšní nebudete. Celá věc se má trochu jinak a my si zde vysvětlíme proč

Jak doplnit testosteron u muže? Zaměřte se na jeho přirozenou tvorbu.

Kouzelný preprarát plný testosteronu neexistuje

Hned na začátek si vyjasněme situaci ohledně doplňování testosteronu. Tento hormon si tělo produkuje samo. Zhruba kolem třicítky ale začíná produkce testosteronu postupně klesat, což vede k nepříjemným projevům - únava, podrážděnost, horší výkon, ale třeba i ukládání tuku na úkor budování svalové hmoty. Na první dobrou člověka snadno napadne, že tohle všechno by přece snadno vyřešil testosteron v tabletkách. Protože se však jedná o hormon, není to s ním vůbec tak jednoduché a tak je jeho umělé dodávání do těla určeno pouze výjimečným a specifickým případům za účelem léčby.

Bojovat s nízkou hladinou testosteronu tedy budeme muset jinak. Místo toho, abychom řešili, jak doplnit testosteron u muže, se zaměříme na podporu jeho tvorby v těle.

Něco málo o testosteronu

Co je to testosteron? Jak jsme zmínili, jedná se o hormon přítomný nejen u mužů, ale i u žen. Obecně vzato ovlivňuje řadu procesů: schopnost reprodukce, růst svalů a kostní hmoty, metabolismus tuků, hustotu vlasů a vousů a vliv má i na psychiku. Testosteron je zkrátka podstatný pro zdraví celého organismu. 

Je přirozené, že za vrcholem plodného období muže začne hladina testosteronu postupně klesat. Změny pak přicházejí postupně. Koncem středního věku pak dochází u všech mužů k andropauze - hormonální změně, kterou zažívají v podobě menopauzy i ženy. 

Projevy andropauzy a nedostatku testosteronu se řeší různě - úpravou životního stylu, bylinkami, pohybem i doplňky stravy.

Co podpoří tvorbu testosteronu?

Doporučujeme jít na to od lesa a podpořit testosteron ve více ohledech:

  • Kvalitní spánek je důležitý proto, aby v těle mohly proběhnout procesy, které jsou během bdění omezené. Tvorba testosteronu je jedním z nich. Dopřejte si nejméně 8h spánku denně.
  • Kouření a alkohol mají prokazatelný neblahý vliv na mužské zdraví celkově. Dá se říct, že jen podpoří všechny neblahé projevy andropauzy a tělo oslabí.
  • Orientujte se na rozumnou stravu, nadváha je totiž také překážkou v tvorbě testosteronu.
  • Nezapomínejte, že stres přichází plíživě. A že duševní pohoda má na tvorbu testosteronu také vliv.

Vsaďte na zinek

Jak získat testosteron? Pokud je něco, co by měli muži doplňovat skrze doplňky stravy, je to zinek a hned za ním i selen. Tyto dvě živiny nám mohou chybět, ale pro mužské zdraví jsou opravdu potřebné. Podporují udržení hladiny testosteronu v krvi a mimo to jsou dobré i pro zdraví prostaty.



ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se