Doplněk stravy

Vitamíny proti únavě a stresu? Doporučujeme vitamín B a C!

Kdo by někdy nepotřeboval vitamíny proti únavě a stresu. Víte ale, které to jsou? Sepsali jsme o nich to nejdůležitější!

Vitamíny proti únavě a stresu? Doporučujeme vitamín B a C!

Dodají energii a navodí duševní rovnováhu

Pokud se cítíte bez života a napadlo vás, že by mohly pomoct vitamíny proti únavě a stresu, jdete správným směrem. Mezi celou řadou vitamínů si v tomto článku přiblížíme ty nejprospěšnější: vitamín B a vitamín C. Umíte je správně užívat?

Vitamíny proti únavě a stresu je dobré užívat v rozumné dávce, zato dlouhodobě. Zapíjíme je dostatečným množství vody ideálně po jídle. Denní doba ale pro užívání nehraje zásadní roli. 

Výhody vitamínu C

Všichni ho známe jak osvědčený prostředek na podporu imunity. Společně s vitamínem D jsou v tomhle ohledu opravdoví šampioni. Vedle toho ale pomáhá tělu se vstřebáváním železa a především se podílí na snížení míry únavy a vyčerpání. Také podporuje energetický metabolismu a co je zajímavé – je důležitý pro tvorbu kolagenu. Vitamín C nám tedy pomáhá zůstat mladšími. Céčko je rozpustné ve vodě a místo silných dávek se radši zaměřte na pravidelné užívání. Množství vitamínu C, které tělo hned nepotřebuje, se totiž vylučuje močí a do dlouhodobých zásob se neukládá. 

Vitamín B není pouze jeden

Existuje celá skupina vitamínů typu B. Každý nám prospívá trošku jinak, potřebujeme je však všechny. Také Béčka jsou rozpustná ve vodě a proto nemají jejich zvýšené dávky smysl. Vitamín D podporuje funkci nervového systému. Podílejí se na správné krvetvorbě, mají vliv na hojivost tkání i na imunitu. A také jsou dobré pro duševní kondici. Béčka mají trochu odlišné zdroje, nejčastěji jich nejvíc najdeme v mase a vnitřnostech, celozrnných obilovinách, luštěninách, oříškách a semínkách, ale také třeba v droždí. 

Vitamíny proti únavě a stresu můžeme doplnit i o minerály. Obvykle sáhneme po hořčíku – ten totiž podpoří naši fyzickou kondici a zároveň pomůže navodit klidný spánek. V dlouhodobém horizontu jde o to, aby našemu organismu zásadně nechyběla žádná živina. Je to složitá skládanka, kde každý dílek má svou váhu. Toto docílíme skutečně pestrou stravou, kterou si dopřejeme v dostatečném množství a nebudeme se odbývat.


ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se