Doplněk stravy

V čem je dobrý hořčík pro muže?

Nejvíc hořčíku v našem těle najdeme v kostech a zubech. Už proto je jasné, že je to základní složka našeho jídelníčku, a měli bychom pamatovat na jeho dostatečný příjem. V čem ho najít?

V čem je dobrý hořčík pro muže?

Energie, soustředění a psychická odolnost

Potřebujete se koncentrovat na důležitý výkon, nebo se o vás pokouší psychické vypětí? I tady pomůže hořčík. Hořčík totiž přispívá normální funkci nervové soustavy a psychické činnosti. Pomůže nám zlepšit odolnost vůči stresu, a zároveň dokáže zklidnit nervový systém. V moderní době, kdy je vyvíjen tlak na výkon, a naše životy jsou spíš závodem s mnoha překážkami, má organismus vyšší nároky, co se doplnění hořčíku týče.

Zatočte s únavou díky hořčíku

Hořčík je skvělým bojovníkem proti únavě, a pomáhá zmírnit vyčerpání. Až 30% naší celkové energie spotřebuje mozek, a ve chvílích, kdy jsme ve větší zátěži, i víc. Minerál hořčík pomáhá mozku a nervové soustavě v její činnosti. Zkrátka, podílí se na tom, aby vše fungovalo, jak má. Pokud se cítíte často unaveni, zaměřte se na své zdraví a jezte potraviny bohaté na hořčík, nebo tělu dodejte hořčík doplňky stravy. 

Hořčík na svaly

O hořčíku na křeče jste už jistě slyšeli. Pomáhá totiž správné činnosti svalů, a tím se podílí i na tom, že pracují bez křečí a nepříjemných záškubů. Hořčík se podílí na celkové fyzické kondici, což je zejména pro muže důležité. A netýká se to jen sportovců – s přibývajícím věkem by se o svalovou soustavu měl starat každý muž. Myslet na dostatek bílkovin ve stravě, a také na hořčík na svaly. Nedílnou součástí kondice je pak pohyb. Právě protažení a posilování svalů je udrží dlouho silné a funkční. Svalová hmota totiž postupem času ubývá čím dál více. Právě hořčík je minerál, který pomáhá k tvorbě energie ve svalech. 

Hořčík ve stravě přijímáme stále méně

Tak, jak se mění společnost a její způsob života, mění se i skladba jídelníčku běžného člověka. Jíme čím dál méně luštěnin, listové zeleniny, a naopak se zvyšuje konzumace soli. Právě sůl pomáhá hořčík vylučovat z těla pryč, což je nežádoucí. Některé výzkumy ukazují, že vlivem půdy, která ztrácí kvalitu, se produkuje i ovoce a zelenina méně bohatá na hořčík. Za nejlepší zdroje hořčíku obecně platí čočka, hrách, datle, ořechy všeobecně, a také maso a ryby. Jak často se objeví na vašem talíři?

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se