Doplněk stravy

Jaké má nedostatek hořčíku příznaky? Pocítíte je hlavně na fyzické kondici

Hořčík, neboli magnézium, je základním prvkem pro náš pohybový aparát. Ostatně víc než 60 % hořčíku v těle je uloženo v kostech. Přečtěte si, jak si díky němu udržet skvělou fyzičku, a jaké má případný nedostatek hořčíku příznaky.

Jaké má nedostatek hořčíku příznaky? Pocítíte je hlavně na fyzické kondici

Co všechno se v tomto článku dozvíte?

  • Jak vypadá nedostatek hořčíku,
  • potravinové zdroje hořčíku,
  • na co je dobrý hořčík,
  • jak poznat dobré doplňky stravy s hořčíkem.

Nevíte, jestli máte dostatek hořčíku? 

Jeho hladinu spolehlivě určí jen lékař. Ale není nic jednoduššího, než se zamyslet nad skladbou svého jídelníčku a fyzickým výdejem a zhodnotit, jak na tom jste. 

Nejvíc hořčíku zužitkuje náš pohybový aparát. Udržuje dobrý stav kostí a svalů, podílí se na fungování nervového systému, pomáhá využít kyslík v každé buňce těla a zmírňuje i únavu a vyčerpání. Pokud máte hodně fyzické aktivity, tělo spotřebovává hořčíku víc. Zajímá vás, k čemu dalšímu je dobrý hořčík?

Celkem snadno vám proto dočasně může chybět. Jaké má nedostatek hořčíku příznaky?

  • brnění
  • svalové potíže
  • bušení srdce
  • únava a vyčerpání
  • špatná kvalita vlasů, nehtů a pokožky

Strava obsahuje čím dál méně hořčíku - jezte tyto potraviny

Může za to hlavně chudší půda. Dá se říct, že my lidé jsme ji vyhladověli. Rostliny, které v ní vyrostou, jsou chudší na živiny než např. před 100 lety. Celý potravinový řetězec je propojený – zvířata, která tyto rostliny jedí, mají i maso méně bohaté na minerály a člověk, který je na vrcholu téhle pyramidy, konzumuje obecně vzato méně výživné jídlo. Přečtěte si, co jíst, když chcete doplnit hořčík.  

Je fajn vědět, že na hořčík jsou bohaté třeba luštěniny, špenát, ořechy, semínka či ryby. Zkuste je do svého jídelníčku zařadit co nejčastěji!

A dobrá zpráva pro milovníky sladkého: víte, co obsahuje hořčík? Kvalitní vysokoprocentní čokoláda a pravé kakao! Potravinám bohatým na magnézium se věnujeme také v tomto článku.

Potraviny bohaté na hořčík

Magnézium pro odolné kosti a zdravé svaly

Jsou chvíle, kdy potřebujeme hořčík přece jen o něco víc. V období, kdy se kosti vyvíjejí a rosteme a potom tehdy, kdy už přece jen ztrácíme kondičku. Kvůli práci nebo dětem už nemáme tolik času na pravidelný pohyb, možná se i odbýváme s jídlem a náš pohybový aparát chátrá. S přibývajícím věkem náš organismus potřebuje hořčíku víc, tak na to myslete! Přečtěte si také náš článek, jaké jsou nejbohatší potraviny na hořčík.

Že je hořčík vynikající a nezbytnou živinou pro pohybový aparát všichni víme. Další jeho výhodou je pozitivní vliv na naši psychickou kondici. Umí si poradit s duševním i tělesným vyčerpáním a s tím souvisí i kvalita spánku. Cítíte se unavení a bez života? Zkuste dbát na zvýšený příjem hořčíku.

Hořčík kamarádí s draslíkem a vápníkem

Dokáže ovlivnit jejich vstřebávání, a jelikož je tohle trio základem pro zdravý pohybový aparát, je dobré přemýšlet o nich jako o celku. Jaká je ideální denní dávka hořčíku, se dozvíte zde. Pokud hledáte doplněk stravy pro pohybový aparát, určitě by v něm neměli chybět. S vápníkem souvisí také vitamín D – jeden bez druhého se neobejdou a fungují hlavně pro silné kosti. Určitě je užitečné vědět, jaké další vitamíny a minerály prospívají našemu pohybovému aparátu. Na svaly je nejlepší hořčík, ale co dál?

Přečtěte si také, proč by se měl hořčík kombinovat s vitamínem B6

Jaké má nedostatek hořčíku příznaky? Pocítíte je hlavně na fyzické kondici

Doplňky stravy s magnéziem - jak se orientovat?

Výživových doplňků s hořčíkem existuje celá řada. Některé obsahují čisté magnézium, jiné ho kombinují s dalšími účinnými látkami. Do velké míry záleží na vašich preferencích. Před nákupem byste měli vědět, co od produktu čekáte. Chcete podpořit svůj pohybový aparát? Je vaším cílem upravit kvalitu spánku, nebo snad zabojovat s únavou a vyčerpáním? Doplňkům stravy jsme věnovali tento samostatný článek. - přečtěte si, co obsahuje horčík.



 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se