Doplněk stravy

Magnesium v potravinách aneb Co jíst, když chcete doplnit hořčík?

Bylo vám doporučeno zvýšit příjem hořčíku? Pak se určitě bude hodit tento článek, kde se dozvíte, jak najít magnesium v potravinách a proč je vlastně tento minerál tak důležitý.

Magnesium v potravinách aneb Co jíst, když chcete doplnit hořčík?

Pro dobrý spánek, funkční pohybový aparát i odolné kosti

Magnesium má skutečně široké využití a pravdou je, že se výčet jeho účinků do těchto řádek ani celý nevejde. Pro většinu lidí je to zásadní prvek pro zdravé kosti a svaly. S tím je spojená i jeho podpora nervového systému – bez něj by se naše svaly neobešly. Mnozí si hořčík pochvalují jako ideální prostředek proti křečím a pro navození klidnějšího spánku. 

Nedostatek hořčíku se může projevit např. únavou a pocitem fyzického i duševního vyčerpání. Ačkoli najdeme magnesium v potravinách rostlinného i živočišného původu, může se stát, že vlivem jednotvárné stravy ho můžeme mít málo. Jak tedy doplnit hořčík? 

Pátrejte mezi zdravými potravinami

Na magnesium jsou bohaté typicky zdravé suroviny: celozrnné obiloviny, oříšky, semínka, luštěniny, nebo třeba pohanka. Ne každý si s nimi v kuchyni rozumí, ale většinou je to jen otázka fantazie. Dejte jim šanci!

Zajímavý zdroj hořčíku je čokoláda, potažmo kakao. V oblíbené tyčince ho však moc nenajdete – řeč je tu o skutečně kvalitní hořké čokoládě a kakaových bobech v co nejčistší podobě, bez přidaných látek. Takovou pochoutku ocení spíš milovníci hořkých chutí. 

Zajásat mohou i milovníci ryb. Hlavně ty mořské, jako je tuňák nebo losos, obsahují hodně magnesia a navíc perfektně zapadají do zdravého jídelníčku. Živiny živočišného původu navíc mívají v lidském organismu lepší vstřebatelnost. 

Potraviny bohaté na hořčík

Jak je to s hořčíkem v doplňcích stravy? 

Je to dobrá varianta pro každého, kdo nezvládá přijmout magnesium v potravinách. V tomto případě se vyplatí vybrat si komplexní produkt. Ten by měl obsahovat nejen hořčík, ale ideálně další minerály a vitamíny.


ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se