Doplněk stravy

3 tipy pro vaše zdraví, aneb K čemu je dobrý hořčík?

Cítíte se unaveni? Připadá vám, že jste na tom s fyzičkou bývali lépe a taky se vám špatně spí? Pak byste rozhodně měli vědět, k čemu je dobrý hořčík!

3 tipy pro vaše zdraví, aneb K čemu je dobrý hořčík?

Proč byste měli doplňovat důležité minerály, jako je hořčík?

Protože není tak snadné získat je z běžné stravy. Pokud jíte pestře a nevynecháváte žádné skupiny potravin, o příjem hořčíku se bát nemusíte. Obsahují ho hlavně ořechy, luštěniny, celozrnné produkty a také pohanka. A jelikož v nich najdeme mnoho dalších minerálů a vitamínů, měly by se na našem talíři objevit několikrát týdně. 

Jenže co když zrovna tyhle potraviny nemáte rádi? Pak je dobré zauvažovat nad tím, zda máte dostatek hořčíku. Bez něj se totiž tělo neobejde.

Čtěte dál, na co všechno má vliv:

1. Hořčík pomáhá navodit kvalitní spánek

Ovlivňuje totiž naši nervovou soustavu a kromě toho se podílí na normální psychické činnosti. Mnoho lidí si všimlo toho, že když se zaměřili na pravidelný příjem hořčíku, zlepšil se i jejich spánek. A pokud trpíte na noční křeče, jistě už hořčík dobře znáte. Tipnete si, k čemu je dobrý hořčík kromě tohohle?

2. Hořčík pro pohybový aparát

Věděli jste, že nejvíc hořčíku je uloženo v kostech a ve svalech? Je důležitý pro jejich správnou funkci a odolnost a žádný doplněk stravy na pohybový aparát se bez hořčíku neobejde. Nemusíte být vrcholoví sportovci - s přibývajícím věkem potřebují naše kosti a svaly hořčíku víc, i když se fyzické aktivitě věnujete jen rekreačně. 

3. Hořčík je skvělý proti vyčerpání

A to jak fyzickému, tak duševnímu. Co se tělesné stránky týče, hořčík se podílí na procesu syntézy bílkovin a jak jsme už zmínili, je to stavební hmota našich svalů. Proti fyzické únavě doporučujeme užívat hořčík dlouhodobě. Účinky hořčíku na únavu by se měly dostavit v řádu týdnů.

3 tipy pro vaše zdraví, aneb K čemu je dobrý hořčík? - ilustrační obrázek


 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se