Doplněk stravy

Proč se objevuje málo testosteronu u mužů? Na vině je životní styl!

Ačkoli jsme od pravěku udělali pokroky, jako lidé jsme se jim vývojově ještě přizpůsobit nestihli. Máme možnost budovat kariéru a užívat si života. Počítá s tím ale i naše zdraví? Poslední roky ukazují, že se objevuje málo testosteronu u mužů…

Proč se objevuje málo testosteronu u mužů? Na vině je životní styl!

Kdy je muž na vrcholu?

Naprosto logicky kolem 20-25 roku života, kdy má z evolučního hlediska nejvyšší šanci zplodit potomky a zajistit tak, že lidstvo nevyhyne. Právě v té době má i nejvyšší hladinu testosteronu, bez kterého by se tento úděl neobešel. Málokdo dnes ale takhle uvažuje. Musíme přeci nejdřív vystudovat, najít si dobré zaměstnání a procestovat svět, když máme ty možnosti. 

Než tohle všechno muž stihne absolvovat, zjistí, že už mu bylo čtyřicet a že je nejvyšší čas založit rodinu. O pětadvacet let později, než by si příroda přála. 

Proč hraje roli málo testosteronu u mužů?

Hladina testosteronu začíná klesat už po třicítce, protože se počítá s tím, že muž již děti má a tudíž ho tolik nepotřebuje. Během pár let to na sobě člověk pocítí – ztráta kondice, únava, méně energie. Jenže dnes tu chceme být do devadesáti a užívat si všeho, co nám život nabízí. Málo testosteronu u mužů způsobuje i fyzické změny – začne se ukládat tuk v oblasti břicha, pomaleji se buduje svalová hmota

Mysleli jste, že testosteron ovlivňuje jen sexualitu? Tak to je omyl. 

Tvorbu testosteronu zkuste alespoň podpořit

Mnohé překvapí, že testosteron je hormon, který řídí prakticky celé mužovo zdraví. Zdaleka nejde jen o libido či schopnost rozmnožovat se. V reálném životě člověka více ovlivní vyčerpanost nebo podrážděnost a proto je dobré snažit se udržet si správnou hladinu testosteronu. Začít můžete už po třicítce. 

Životní styl ovlivňuje hladinu testosteronu - ilustrační obrázek

Testosteron podpoří základní minerály, jako je zinek a selen. Dá se říct, že by je měl doplňovat každý muž, protože běžná strava je na ně spíše chudá. Pro samotnou tvorbu testosteronu je důležitý kvalitní spánek, jelikož se hormon vytváří nejvíc během noci. 

Určitě se podívejte na produkt ProMan Plus, který obsahuje jak zinek a selen, tak bylinné výtažky. Ty pomohou zabojovat s projevy nízké hladiny testosteronu – se stresem, únavou i vaší kondičkou.

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se