Doplněk stravy

Pokles hladiny testosteronu u mužů po třicítce. Jak na to?

Andropauza se objevuje plíživě a nenápadně, zato nepříjemností dokáže způsobit víc než dost. Stále se mluví o hormonálním systému u žen, jejich cykličnosti a na konci plodného období přichází menopauza. Věděli jste ale, že podobným procesem procházejí i muži?

Pokles hladiny testosteronu u mužů po třicítce. Jak na to?

S čím se můžete setkat?

Změny nálad, poruchy erekce, vypadávání vlasů, únava a podrážděnosti. To jsou jen některé nepříjemné stavy, které mají za příčinu nedostatek mužského pohlavního hormonu. Obvykle se nejvíce projeví kolem 40-45 roku života, ačkoli pokles testosteronu začíná postupně už mnohem dříve.


Pokud se však muži zaměří na péči o své zdraví, mohou významně zpomalit stárnutí a zejména nedostatečnou tvorbu testosteronu. Základem by měla být vhodně zvolená strava – existují totiž potraviny, které mužské hormony ovlivňují. Přesněji řečeno vitamíny a látky v nich obsažené. Jsou to především Omega-3 nenasycené mastné kyseliny, které nalezneme hlavně v tučných mořských rybách. Dále zinek, hořčík a selen, a také vitamin B. 

Pohyb a adrenalin


Kromě stravy je ale pro tvorbu testosteronu perfektní pohyb – fyzická aktivita a adrenalin Vás doslova nakopnou. Nezapomínejte však na vyváženost sportovního výkonu a odpočinku. Nejlepší čas pro tvorbu testosteronu je během spánku. Mimo to má relaxace význam pro odbourávání stresu, který nepotřebuje nikdo z nás.

Spodní prádlo


Zajímavým, ale naprosto logickým tipem je výběr správného spodního prádla. Produkce testosteronu probíhá ve varlatech, která potřebují o něco nižší teplotu. Nošením těsného prádla či kalhot dochází naopak k jejich zahřívání. Pozor by si měli dát i ti, kteří s oblibou pracují s laptopem položeným v klíně. I ten zahřívá tuto oblast a zbytečně narušuje mužské zdraví. 


Nejjistější a nejsnadnější cestou je zabránit poklesu produkce testosteronu pomocí doplňků stravy. Ty dnes navíc obsahují většinou další živiny, které mužský organismus potřebuje, a přispívají mimo jiné kvalitě vlasů, pleti, psychiky či podpoří ztrácející se energii.

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se