Doplněk stravy

Proč je pro muže nepříjemný úbytek testosteronu?

Pokles testosteronu u mužů ve společnosti není příliš diskutované téma. Proto nebývá snadné přijít na to, proč se muž cítí najednou vyčerpaný a bez energie, aniž by to mělo zjevný důvod.

Proč je pro muže nepříjemný úbytek testosteronu?

Úbytek testosteronu a ztráta energie

Nejčastějším projevem andropauzy, kdy dochází k úbytku testosteronu, je únava. Najednou už toho nelze zvládnout tolik, co dřív. Ubývá také fyzické síly, a tato ztráta energie je doprovázena větší potřebou spánku. A navazují další potíže s tím spojené – špatná nálada, podrážděnost, menší odolnost vůči stresu. Z fyzických projevů lze zmínit návaly horka, pocení, ale také počínající problémy pohybového aparátu a bolesti kloubů. 

Menší chuť na sex

Pokles testosteronu s sebou nese nepříjemnosti v oblasti sexuálního života. Jedná se jak o horší fyzický výkon, tak o zhoršené libido. Proces je to vlastně od přírody přirozený. Zatímco dříve se andropauza týkala skoro už důchodců, dnes je to otázka mužů v produktivním věku, protože život se neustále prodlužuje, a odchod na odpočinek oddaluje. Také se změnily reprodukční potřeby, a výjimkou dnes nejsou otcové, kteří zplodí potomky až po padesátce.

Řešení přírodní cestou

Tvorbu testosteronu v těle je možné podpořit hned několika přírodními prostředky. Právě tento mužský hormon má na starosti vše, co dělá muže mužem. Vedle toho se vyplatí doplnit základní prvky, jako je zinek, selen a hořčík. Právě ty v tomto věku prospějí svalům a kostem. Z rostlinných výtažků nelze nezmínit ženšen. Jednak je to skutečný nakopávač energie, který je několikanásobně účinnější, než třeba káva. Také ale probouzí sexuální touhu a zlepšuje výkon. 

Kromě doplňků stravy se zaměřte na životosprávu

Pravidelný a dostatečný spánek zde hraje klíčovou roli. Právě během spánku tělo regeneruje, a probíhají důležité metabolické procesy. Pokuste se každý den usínat i vstávat ve stejnou dobu, a udělat si v tomto rutinu. Muži po padesátce by měli spát nejméně 8h denně! Pro zlepšení fyzické i psychické kondice je samozřejmostí zařadit i pravidelný pohyb. Tělesná aktivita totiž nastartuje tvorbu hormonů. Velmi podstatným krokem k tomu, jak se cítit skvěle, bez ohledu na věk, je čistá hlava. Snažte se maximálně odbourat stres a vyhnout se situacím, které vám drásají nervy. Právě psychická zátěž je příčinou mnoha vážných onemocnění. 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se