Doplněk stravy

Jak zjistit plodnost? Existuje jen jedna spolehlivá možnost.

Čím dál více párů trápí problémy s početím miminka. První otázka proto bývá jediná: Jak zjistit plodnost? I když existuje více cest, spolehlivý výsledek dá pouze jediná.

Jak zjistit plodnost? Existuje jen jedna spolehlivá možnost.

Co všechno ovlivňuje plodnost?

Bude to znít jako otřepaná fráze – zdravý životní styl. To je totiž něco, co se nás týká každý den našeho života. Samozřejmě je mnohem více faktorů, které hrají roli – rodinná anamnéza, přidružená onemocnění, věk,… ale zdravý životní styl má větší vliv, než si myslíte. Rozumná strava, dostatek pohybu a samozřejmě absence alkoholu a cigaret se podílejí na množství i kvalitě spermií z dlouhodobého hlediska. Ruku v ruce s tím jde optimální tělesná váha a celková kondice. 

Jak jsme zmínili, na schopnost početí může mít negativní (nebo naopak pozitivní vliv ledacos). V tomto článku se ale chceme zaměřit na to, jak zjistit plodnost.

Buďte opatrní na babské rady

Často je to první věc, na kterou člověk spoléhá. Doporučení známých, zkušenosti sousedů a příspěvky z diskuzního fóra na internetu jsou plné zaručených tipů na to, jak zjistit plodnost. Pokuste se být racionální – je to stejné, jako bychom chtěli zjistit třeba krevní hodnoty pouhým odhadem. Na babských radách není samo o sobě nic špatného, jen mohou dát falešnou naději. A ta v případě snahy o miminko opravdu není na místě. 

Odběr vzorku – spermiogram

Doposud jediná spolehlivá metoda s prokazatelnými výsledky je spermiogram. Vzorek spermatu je zkoumán pod mikroskopem a ukáže celou řadu hodnot. Od velikosti spermií přes jejich počet až po tvar. Spermiogram je dnes zcela rutinní vyšetření. Vzorek lze obstarat i v soukromí domova, jestliže jste schopni jej do 60 minut dopravit do laboratoře. Vůbec není důvod mít z odběru stres – vždyť probíhá svépomocí dle vaší režie. 

Proč jít na spermiogram?

I kdyby nebylo vaším cílem zjistit plodnost, dozvíte se zajímavé věci. Kvalita spermatu se během života mění. Je to též cesta, jak si ověřit, zda byla případná provedená vasektomie úspěšná a můžete se na tuto metodu spoléhat. Spermiogram rychle odhalí jádro problému a nemusíte ztrácet čas uvažováním, zda je neplodnost na straně vaší, nebo partnerky. 

Vyšetření spermiogramem může provázet i vyšetření krve nebo moči. A pamatujte – spousta odhalených problémů je řešitelných!


ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se