Doplněk stravy

Jak užívat magnesium? Denní doba není až tak zásadní.

Mnoho lidí si klade otázku, jak užívat magnesium. Spíše než čas ale hraje roli pravidelnost.

Jak užívat magnesium? Denní doba není až tak zásadní.

Co víme o hořčíku?

Tento prvek je s námi už opravdu dlouho. Už v 17. století se pod pojmem hořká sůl používal k řešení nejrůznějších zdravotních problémů. Hořčík, neboli magnesium, potřebuje každá buňka našeho těla

Na co je dobrý hořčík?

  • Podílí se na kontrakci a relaxaci svalů
  • Je důležitý pro kvalitu kostí a zubů
  • Má pozitivní vliv na nervový systém
  • Podílí se na snížení míry únavy a vyčerpání
  • Hraje roli při syntéze bílkovin a mnohé další.

Hořčíku můžeme mít málo

Uvádí se, že většina lidí může mít nedostatek magnesia. Důvodů je více: potraviny chudší na magnesium, nedostatečný jídelníček v kombinaci s tím, že máme zvýšené nároky na jeho příjem. Stres, psychické vypětí, ale i zvýšená fyzická aktivita během práce nebo sportu zvyšují potřebu těla na příjem hořčíku. Doporučujeme proto snažit se o pestrý jídelníček a hořčík doplňovat i v tabletách. Vyplatí se hlavně pravidelnost a rozumné dávky

Jak užívat magnesium? 

Často se říká, že pokud je vaším cílem podpořit pohybový aparát a doplnění hořčíku na svaly a kosti, je lepší užívat ho ráno. A jestliže vám jde více o zkvalitnění spánku a navození psychické pohody, měl by se hořčík na nervový systém brát večer. Nikdy se dostatečně nevyhodnotilo, do jaké míry je toto uvažování správné. V každém případě ale nemůžete nic zkazit. 

Mnohem zásadnější je ale orientovat se na pravidelnost v užívání. Ten, kdo si dá magnézium nárazově párkrát do měsíce, nemůže očekávat valné výsledky. Nemá smysl dát si velkou dávku. Stejně jako u jiných vitamínů a minerálů zde platí, že je dobré nezapomínat a hořčík si dopřát každý den v doporučené dávce. 

Co se podceňuje? 

Pitný režim! I když je obecně známo, že se mají doplňky stravy dostatečně zapíjet, ne každý to dodržuje. A je to velká škoda. Díky vodě se mohou tablety rozpustit a uvolnit do těla účinné látky. Když je náš organismus dobře hydratovaný, dostanou se živiny opravdu do každé buňky v těle. Pro základní a hlavní složku pitného režimu doporučujeme čistou vodu.



ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se