Doplněk stravy

Jak se rychle zbavit únavy? Dopřejte si hořčík!

Strava obsahuje palivo pro naše tělo u zásobárnu živin. Málokdo dnes ale může říci, že má čas sestavit svůj jídelníček tak, aby obsahoval potřebné vitamíny a minerály. Pokud nevíte, jak se rychle zbavit únavy, doporučujeme zaměřit se na hořčík.

Jak se rychle zbavit únavy? Dopřejte si hořčík!

Bez benzínu žádné auto nepojede

Troufale si dovolíme přirovnat lidské tělo ke stroji – třeba k automobilu. Stejně, jako on nedokáže ujet ani kilometr bez paliva, neobejde se naše tělo bez energie z jídla. Potřebuje nejen makroživiny, jako jsou cukry, tuky a bílkoviny. Na únavu totiž mají velký vliv i mikroživiny. 

Dnešní uspěchaná doba nás vede k tomu, abychom se odbývali v jídle. Jeho nedostatek nebo špatná kvalita ale můžou za to, že se ochuzujeme o vitamíny a minerály

Nechybí vám hořčík?

Tento minerál se podílí na mnoha procesech v našem těle. Mimo jiné je to výživa pro svaly a kosti. Hořčík má vliv také na spánek, nervovou soustavu a míru duševního i fyzického vyčerpání. A jak už to bývá, vše souvisí se vším. Nedostatek hořčíku se projeví právě únavou. Jestliže máte hodně tělesné aktivity (sportu či fyzicky náročnou práci), potřebuje váš organismus hořčík ještě více. 

Zkuste hořčík doplnit: jezte hodně listové zeleniny, oříšků a semínek. Nebo si vyberte kvalitní doplněk stravy proti únavě s hořčíkem. Je to dobrá cesta, jak se rychle zbavit únavy.

Které vitamíny mají vliv na vyčerpání?

Jsou to především vitamíny skupiny B. Nenechte se zmást! Vitamínů B známe celkem 8. Ani jeden z nich by nám neměl chybět, protože všechny se rovnoměrně podílejí na našem zdraví. Béčko je důležité pro nervový systém a pozor by si na něj měli dát především vegani, chroničtí dietáři, těhotné ženy, nemocní lidé, nebo zkrátka jen ti, kteří žijí náročný život a vystavují se vysoké zátěži. 

Jak se rychle zbavit únavy? Dopřejte si hořčík! - ilustrační obrázek

Zdroje vitamínů skupiny B jsou různorodé podle toho, o které konkrétní Béčko se jedná. Obecně lze říci, že bohaté jsou na ně celozrnné obiloviny, maso a vnitřnosti, vajíčka, kvasnice a luštěniny. Řadu z těchto potravin dnes zařazujeme do jídelníčku málo, a to je škoda. 

Co říci závěrem? 

Na míru únavy a vyčerpání má prokazatelný vliv kvalita našeho jídelníčku. Snažte se o maximální pestrost a nevynechávejte žádné skupiny potravin. Doplníte tak veškeré potřebné živiny a to pomůže s vyčerpáním raz dva. 

 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se