Doplněk stravy

Co pomůže ke zvýšení libida u mužů? Omezit stres a hodit se do klidu.

Čím dál víc se ukazuje, že současná doba na nás klade obrovské nároky. Kromě řady dalších negativ to s sebou nese i problémy v intimním životě. Pojďme se podívat na to, co se dá udělat pro zvýšení libida u mužů.

Co pomůže ke zvýšení libida u mužů? Omezit stres a hodit se do klidu.

Proč má na nás stres takový dopad?

Kdybychom měli jít na počátek problému, musíme si říci, že existují dva typy stresu a dokonce nám mohou přinést i užitek:

Eustres je ten, co je užitečný. Často se připodobňuje k situaci, kdy musel pravěký muž ulovit mamuta, aby nasytil kmen. Samozřejmě šlo o náročnou situaci. Stres, který se pro daný okamžik vyplavil, mu ale pomohl zabojovat a zvítězit. Klíčové je, že šlo o krátkodobý stres. Umí nás povzbudit, pošťouchnout a dodá nám sílu.

Distres je něco jiného. Jedná se o nadměrnou zátěž, která nemá konce. Je to třeba každodenní napjatá situace v práci, rodinný problém nebo toxický vztah. Takový druh stresu je pro celý organismus velice škodlivý.

Asi tušíte, který stres se nás všech týká. Pravdou je, že tato doba je hodně náročná a ačkoli se člověk může dostat do stresu vlastní vinou, nelze opomenout, že některé věci ovlivnit nelze.

Dlouhodobý stres má dlouhý seznam zdravotních důsledků. Patří sem i erektilní dysfunkce, ztráta libida, problémy s potencí, nebo třeba jen neschopnost užít si intimní chvilky. 

Jak na zvýšení libida u mužů, když je na vině stres?

Bohužel neexistuje jednoduché řešení nebo lék. V první řadě je problém nutné řešit v hlavě (v návaznosti na to třeba v práci nebo tam, kde vznikl). Svět jednodušší nebude a proto se musíme naučit pracovat sami se sebou. Možná, že když získáte nadhled a dovedete náročné situace vnímat méně, bude to mít pozitivní dopad na celý váš život. Někomu pomůže odborník, jinému uvědomění si, že je škoda marnit čas nad něčím, co nám bere energii. Zkuste se řídit pořekadlem: řešme řešitelné.

Druhým krokem je podpora sexuální touhy. Můžete na to jít skrze lechtivé filmy, knihy, rozhovory s partnerem, zkrátka popusťte uzdu fantazii. Jiným může pomoci spíše více aktivního pohybu. Sport vyplavuje do těla hormony dobré nálady a štěstí! Možností je i nová forma sexuálního vzrušení, obvykle se chodí pro inspiraci k jiným kulturám – jistě jste slyšeli třeba o tantře. Nebojte, nemusí se z vás stát ezo-člověk. Stačí, když získáte nový pohled a rozšíříte si obzory. Hlavní je neházet flintu do žita. 

A co bylinky?

Často muži sahají také po doplňcích stravy. Ty mohou jednak působit přímo – třeba takový ženšen kromě jiného vyloženě podporuje sexuální funkce, vitalitu a výdrž. Ti, kteří potřebují spíše zklidnit mysl a navodit psychickou pohodu, uvítají třeba rozchodnici růžovou a damianu. Nemusí totiž nutně záležet na zvýšení libida u mužů – většinou to chce spíš zpomalit a uklidnit nervy. 

Zdravá sexualita má souvislost se zdravým životním stylem celkově. Pokud dlouhodobě kouříte, pijete alkohol nebo máte sedavé zaměstnání a nevěnujete se pravidelně pohybu, bohužel se nelze divit, pokud vás trápí problémy v intimním životě. Návykové látky jsou zkrátka zabijákem na mnoha úrovních a je škoda, že jsou v naší zemi stále tak opěvované.


ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se