Doplněk stravy

Ženšen – pro sílu, energii a chuť do života

Čínská medicína jej považuje za svůj poklad už 5000 let, což by měla být dostatečná doba na to, aby si lidé jeho účinky dostatečně prověřili. Později se dostal i k nám do Evropy - ve 13. století ho měl přivézt samotný Marco Polo. Pro své vzácné účinky byl však po dlouhou dobu dostupný pouze vyvoleným zástupcům aristokracie.

Ženšen – pro sílu, energii a chuť do života

Síla přírody

Z ženšenu je používán kořen, a než je možné jej sklidit, je třeba, aby byla rostlina stará nejméně 5 let. Nejčastěji se s ním setkáte ve formě kořene rozemletého na prášek, pro snadnější užívání v kapslích. Ženšen prokrvuje celé tělo, a posiluje imunitní systém. Nejvíc si však ceníme jeho povzbuzujících účinků. Ženšen je opravdový nakopávač energie, mnohem silnější než třeba káva nebo energy drinky. Při dlouhodobějším užívání přináší více duševní i fyzické síly, a nelze nezmínit, že jsou mu přisuzovány i afrodiziakální účinky.

Síla ženšenu speciálně pro muže

Přispívá k udržování normální sexuální funkce. Zejména díky své schopnosti prokrvovat organismus, a tedy i oblast reprodukčních orgánů. Samozřejmě, že je ženšen účinný i pro ženy, ale muži po čtyřicítce ho přece jen ocení víc. Právě ve středním věku se leckdo cítí trochu zchvácený životem, a oslabený stresem. Do důchodu je ale pořád ještě daleko, a je potřeba udržet si kondici. 


K čemu ho používají v Asii?

Tradiční čínská medicína přisuzuje ženšenu pět základních vlastností: tiší nervy, zklidňuje mysl, pomáhá na křeče, vyhání zlé duchy, zlepšuje paměť a prospívá i očím a zraku. Ženšen je zkrátka poměrně univerzální přírodní prostředek s mnoha benefity na naše zdraví. Působí na tělo jako na celek – nejde tedy o to, že účinkuje v určité oblasti těla, ale posiluje celý organismus. Východní medicína totiž věří, že tělo a duše spoupracují, a tak by se k nim mělo i přistupovat. Ženšen zkrátka dokáže dostát svému druhému názvu – Všehoj. 

Ženšen může zvyšovat účinky kofeinu, proto této informaci věnujte pozornost, pokud konzumujete hodně nápojů či doplňků stravy s kofeinem. 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se