Doplněk stravy

Co pomáhá na stres? Doplňte minerály a vsaďte na bylinky

Náročná práce a zodpovědnost za celou rodinu dá někdy pořádně zabrat. Většinou je právě na vás „být hlavou“ celé rodiny. I když se to nahlas moc neřeší, i muži jsou vystaveni psychické zátěži, která je může dostat do nepohody. Přečtěte si, co pomáhá na stres dlouhodobě:

Co pomáhá na stres? Doplňte minerály a vsaďte na bylinky

V prvé řadě je důležité vědět, co je to stres:

Stres, eustres a distres – co prosím?

Jistě jste během svého života zažili situaci, kdy jste cítili duševní vypětí či nerovnováhu. Přijde vždy, když před námi čelí nějaká výzva, změna, hrozba či nebezpečí. Že jste o eustresu a distresu nikdy neslyšeli? Jednoduše řečeno se jedná o druhy stresu. 

  • Eustres si můžeme představit jako pozitivní zátěž, zkrátka ten zdravý stres, který nás motivuje k lepším výkonům a překonáváním překážek. 
  • Distres je naopak negativní nadměrná zátěž, s kterou je za potřebí něco dělat.

Není radno ho podceňovat

Dlouhodobý stres zcela jistě ovlivňuje náš organismus a může negativně působit nejen na zdraví duševní, ale také fyzické. Proto bychom ho neměli brát na lehkou váhu. Pokud ale čtete tyto řádky, pravděpodobně jste odhodlaní se stresem něco dělat. A to je dobře! 

Přečtěte si, co pomáhá na stres:

Relax povolen

Naučte se relaxovat a dopřejte si každý den alespoň chvilku pro sebe. Je jen na vás a vašich časových možnostech, jakou formu relaxu si zvolíte. Odpočinout si můžete při poslechu oblíbené hudby, kutění nebo třeba běhu v přírodě.

Rady dědka kořenáře

Slyšeli jste o meduňce? Tato bylinka s jemnou citronovou vůní je skvělá na zklidnění i spánek. Dáte-li si jeden šálek před spaním, uvidíte, že se vyspíte jako miminko. Pokud vám vysedávání u čaje není zrovna po chuti, zkusit můžete i bylinkové tinktury. Kromě meduňky je na psychickou pohodu i klidné spaní vhodná například třezalka, mateřídouška nebo kozlík. Velice dobře působí kombinace s ženšenem, který povzbuzuje mysl a duševní zdraví v několika rovinách

Čaj z meduňky je skvělý na uklidnění a spánek

Cesta vede přes vitamíny a minerály

Zinek, hořčík, selen a vitamín B patří mezi prověřené pomocníky, které přispívají k normální psychické činnosti a odolnosti. Pokud hledáte něco, co pomáhá na stres, minerály byste rozhodně měli pravidelně doplňovat. A kromě toho mají také spousty dalších pozitivních účinků na lidský organismus.

Aby bylo jejich užívání snazší, snažte se najít produkt, který bude obsahovat všechny zmíněné vitamíny a minerály a ideálně výtažky z rostlin, jako je právě zmíněný ženšen. 

Co pomáhá na stres? Doplňte minerály a vsaďte na bylinky - ilustrační obrázek

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se