Doplněk stravy

Zinek je nejdůležitější minerál pro muže. Doplňujte ho správně!

Víte, že zinku máme v jídelníčku docela málo kvůli tomu, že je na něj chudá i půda, ve které pěstujeme rostliny? Sepsali jsme pár rad, které vám pomohou užívat zinek efektivně.

Zinek je nejdůležitější minerál pro muže. Doplňujte ho správně!

Co víme o zinku?

Pro lidský organismus jde o nepostradatelný prvek. Většina zinku v těle je uložena v červených krvinkách a musíme mu ho pravidelně dodávat – samo si ho nevyrábí. Nedostatek zinku sami doma nepoznáme, nicméně nás můžou upozornit špatně se hojící ranky, zhoršená kvalita kůže, nehtů či vlasů nebo nechutenství. Na to všechno má zinek přímý vliv. 

Zinek je potřebný pro prostatu i pohlavní zdraví

Samozřejmě prospívá i ženám, ale přece jen je trochu důležitější pro muže. Zinek pomáhá udržovat hladinu testosteronu, přispívá k normální plodnosti a má pozitivní vliv i na prostatu. Kromě toho ho řadíme mezi významné antioxidanty – látky, které chrání buňky našeho těla před škodlivinami. 

Zinek by muži měli pravidelně doplňovat. Měli by buď myslet na potraviny bohaté na zinek, nebo si vybrat kvalitní doplněk stravy. 

Znáte potraviny bohaté na zinek? 

Začneme rekordmanem: obrovské množství zinku obsahují ústřice. Pravda, to určitě není potravina, která by se objevovala často na českých stolech. Na zinek jsou dále bohaté ořechy a nejrůznější semínka, těch ale máme velký výběr a snadno je zařadíme do jídelníčku hned při snídani.

Zinek je nejdůležitější minerál pro muže. Doplňujte ho správně! - ilustrační obrázek

Pamatujte však na to, jaké množství dokážete sníst – obvykle jsou to jednotky gramů, proto díky semínkám zase tolik zinku nedoplníte. Dobrým zdrojem jsou i luštěniny a produkty z nich. Potíž je v tom, že za léta intenzivního zemědělství jsme ochudili půdu o základní minerály, a proto i rostliny v ní vypěstované obsahují méně zinku, než by obsahovat měly. 

Pokud to myslíte vážně, je dobré doplňovat zinek formou výživových doplňků. Ty konec konců mohou obsahovat mnohem více účinných látek. Mužskému zdraví prospěje i selen, vitamíny skupiny B, hořčík nebo vitamín D. Zkuste ProMan Plus, ve kterém všechny tyto živiny najdete, a navíc máte možnost vyzkoušet ho zdarma!
 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se