Doplněk stravy

Vitamíny pro muže po 40 - zaměřte se na Béčka

Ve středním věku nejednomu trochu dojde dech. Hledáme způsoby, jak si dodat energii, abychom si mohli užívat života naplno, jako před lety. S čím mohou pomoci vitamíny pro muže po 40?

Vitamíny pro muže po 40 - zaměřte se na Béčka

Cítíte se vyčerpaní nebo bez života?

Nejste určitě sami. Rychlý životní styl na nás klade hodně vysoké nároky a snad ani neexistuje člověk, který by to mohl bez problémů ustát. Dodat energii potřebujeme skoro každý den. Obvykle to řešíme pár šálky kávy, energetickým nápojem nebo sladkým dopingem. 

Existují ale efektivnější způsoby. Rozumnější je dbát na pestrý jídelníček, který obsahuje důležité vitamíny pro muže po 40. Jsou to především vitamíny skupiny B. Co o nich víme? 

Vitamín B není jenom jeden

Skupina vitamínů typu B je poměrně široká. Získáváme je z nejrůznějších zdrojů: masa, vnitřností, luštěnin, celozrnných produktů a také ořechů a semínek. Vitamíny skupiny B jsou rozpustné ve vodě. Pojďme si povědět více o některých z nich:

Vitamín B3, známý také jako Niacin pomáhá při tvorbě energie v buňkách našeho těla a ovlivňuje metabolismus cukrů, tuků a bílkovin. Jednoduše řečeno, pomáhá přeměňovat potravu na energii.

Vitamin B6 přispívá k normální činnosti nervové soustavy a pomáhá snižovat míru vyčerpání a únavy. Doporučujeme kombinovat ho s hořčíkem. Jejich účinky se navzájem podporují a konec konců, magnézium je také vynikající prostředek proti únavě a vyčerpání. Pomůže i svalové soustavě a jako bonus navozuje klidnější spánek. Co víc si přát?

Vitamín B12 (kobalamin) taktéž podporuje činnost nervové soustavy a naši psychiku. Zvláštní pozornost by měli vitamínu B12 věnovat lidé, kteří se stravují vegansky. Má totiž pouze živočišné zdroje, nejvíc ho naleznete v mase, vnitřnostech a mléčných produktech. Pokud tedy dáváte přednost rostlinné stravě, vitamín B12 doporučujeme doplňovat formou doplňků stravy. 

Vitamíny pro muže po 40 - ilustrační obrázek

Čím vhodně doplnit vitamíny pro muže po 40?

Mrkněte se po již zmíněném hořčíku. Je výborný proti fyzickému i psychickému vyčerpání. Pokud sportujete, nebo máte aktivní život a náročnou profesi, je pro vás hořčík jako dělaný.

A co bylinky? Energii spolehlivě dodá ženšen. Je fajn užívat ho pravidelně a dlouhodobě, aby byly účinky maximální. Ženšen přináší vitalitu a dokonce pomůže i v oblasti intimního života. 

Líbil se vám článek? Pošlete ho svým známým, nebo nám zanechte komentář.

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se