Doplněk stravy

Únava – proč jí muži trpí, a čím je zapříčiněna?

Stres, vyčerpání, špatná nálada – kdo by je neznal. Únava je přirozená věc, kterou nám naše tělo dává signál, že potřebuje zvolnit. Ale co když se dostavuje čím dál častěji, nebo nás vůbec neopouští?

Únava – proč jí muži trpí, a čím je zapříčiněna?

Člověk není robot

A nemůže celý život fungovat se stejným fyzickým i psychickým nasazením, jako když mu bylo dvacet. Je přirozené, že organismus podléhá změnám a stárne, a že o pár desítek let později už na vše nestačíte. Hlava by chtěla, ale tělo už nemůže. Řešením je zvolnit, a své tělo povzbudit správnými živinami.

Výživa pro celé tělo

Možná, že jste své tělo roky trochu zanedbávali – dokud fungovalo bez problémů. Teď je na čase mu trochu dobít baterky. A to jak vyváženou a výživnou stravou, tak pravidelným a přiměřeným pohybem. Ohromně důležitá je v bojování s únavou očista mysli, a odhození starých problémů. Z přírodních prostředků, které na vyčerpání a únavu platí, stojí za zmínku ženšen, pískavice řecké seno a damiana. Právě tyto rostliny jsou nakopávače energie, s mnohonásobně lepšími účinky, než má třeba káva. 

Změňte svůj životní styl

Stálá únava je důsledkem dlouhodobého vystavení stresovým situacím a přetěžování organismu. Řešení proto nepřijde přes noc. Bohužel pro mnohé z nás, základním krokem je zbavit se škodlivých návyků, jako je kouření, pití alkoholu a lenošení. Protože chronická únava nemá pouze jednu příčinu, je důležité podívat se na svou životosprávu z mnoha úhlů pohledu.

Protože chronická únava je nepříjemný, ale hodně nespecifický příznak, který doprovází mnoho onemocnění, vyplatí se navštívit lékaře. Zhruba od 40. roku života je navíc na čase začít se o své tělo starat více, než doposud. To zahrnuje i pravidelné preventivní prohlídky u lékaře. 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se