Doplněk stravy

Listopad – měsíc mužského zdraví

Listopad se stal celosvětově měsícem, kdy si připomínáme, co by měli muži dělat pro zdraví. Prostata a pohlavní orgány nejsou tématem, které bychom rádi řešili na potkání. Proto jsou bohužel potíže v této oblasti často zanedbány.

Listopad – měsíc mužského zdraví

Co dělat pro svou prostatu?

Prostata je orgán velikosti kaštanu, který okem nevidíme. Je uložena po močovým měchýřem, a je možné ji nahmatat konečníkem. Tímto způsobem probíhá také vyšetření u lékaře. Ano, nic, o co by člověk stál, a čím by se chlubil. Přesto je potřeba říct, že toto vyšetření je velice rychlé, nebolestivé, a může odhalit případné zvětšení. Právě zvětšení prostaty nám vadí kvůli tomu, že způsobuje potíže s močením. Orgán velikosti kaštanu se může zvětšit až do velikosti pomeranče. Logicky se na své místo už nevejde, a utlačuje močový měchýř. Tím způsobuje nepravidelné močení, nedostatečné vyprázdnění nebo noční močení. Prostata se může začít zvětšovat už kolem věku 45 let. Toto zvětšení prostaty probíhá na základě více příčin, a bohužel, některé mohou být velmi vážné.

Nezanedbávejte proto pravidelné vyšetření prostaty u lékaře. 

Samovyšetření varlat

Lidé si často myslí, že onemocnění se týkají osob v důchodovém věku. Bohužel, potíže v oblasti pohlavních orgánů se týkají více mladých mužů. Zdá se to přehnané a neuvěřitelné – určitě jste ještě neslyšeli o tom, že by vás třicetiletý kamarád musel řešit tenhle problém. Věřte, že to tak ale je, jen se o tom vůbec nemluví. I proto se stal listopad měsícem, kdy probíhá mnoho kampaní, které se snaží dostat mezi veřejnost důležitost samovyšetření varlat. Mělo by probíhat jednou měsíčně, a zvládnete ho sami doma. Právě vy jste ten, kdo může včasně odhalit, že je něco v nepořádku. 

Duševní zdraví

Podzim je současně období, kdy se více mluví o naší psychice. Je to částečně dáno změnou roční doby. Dny jsou krátké, počasí pochmurné, a slunce velmi slabé. Jeho nedostatek má opravdu vliv na psychiku a náladu. Letošek je navíc specifický událostmi ve světě. Rozhodně to nebyl rok, který by podpořil naši duševní pohodu. Stres, strach o práci a finance, a obavy z budoucnosti se dotýkají každého z nás. Opět je tu smutná statistika, že muži se stydí mluvit o svých úzkostech. Myslete však prosím na to, že duševní zdraví má přímou souvislost se zdravím fyzickým. Snažte se eliminovat stres a napětí, a starat se o svou psychiku. 


Dobrá fyzická kondice

Je klíčem ke zdravému tělu, a zdravému duchu. Tělo bezpodmínečně potřebuje pohyb, aby mohlo správně fungovat. Ať už si vyberete jakýkoli sport, děláte to nejlepší pro své zdraví. Díky fyzičce je silná imunita, dobrá psychická kondice, a co je hodně důležité, i dobrá nálada. Celý pohybový aparát potřebuje protáhnout a procvičit, aby svalová vlákna mohla nabýt na objemu. Buďte si jisti, že na věku v tomto případě vůbec nezáleží. Naopak, čím jsme starší, tím víc bychom měli dbát na to, aby náš pohybový aparát nezakrněl. 


Pánové, pojměte prosím listopad jako měsíc, kdy se zaměříte na své zdraví. Máte totiž jenom jedno. 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se